مصاحبه دکتر محمد جواد کلائی با خبرگزاری ایسنا - موسسه ژئو فیزیک geophysics
دکتر محمدجواد کلائی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: گرچه معماری فوق از طرف ناسا مطرح و هدایت میشود، اما احتمالاٌ کشورهای دیگری چون چین، ژاپن، هند و کشورهای اروپایی در این راه برنامهریزی دارند. آیا این بهمعنای آغاز ایجاد یک مستعمره فضایی است یا یک جاهطلبی ناگزیر برای بشر در مسیر تحول علمی؟
وی با بیان اینکه این معماری موارد و عملیات مورد نیاز برای مأموریتهای ماه و مریخ را بهعنوان یک سیستم متحد در نظر میگیرد، گفت: هدف اصلی آن آمادهسازی موارد لازم برای سکونت طولانیمدت در ماه و مریخ است.
رئیس بخش فیزیک خورشیدی و نجوم مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با بیان اینکه این موضوع سیاستها و اهداف متعددی را دنبال میکند، افزود: در همین راستا، ناسا سال گذشته کارگاههای متعددی را با شرکت آژانسهای فضایی مطرح جهان، دانشگاههای آمریکا و برخی صنایع آمریکا برگزار کرد که در آن سیاستها و اهداف درازمدت را تعیین و مستندسازی کردند، این حاکی از آن است که اقامت طولانیمدت در ماه و مریخ و مسائل جانبی آن، چه از نظر علمی و چه اقتصادی با جدیت دنبال میشود.
دکتر کلائی با بیان اینکه این اهداف شامل حوزههای متنوعی میشود، گفت: از آنجمله میتوان به علوم سیارهای و نجومی، علوم بنیادی، علوم زیستی و بیولوژی، فناورانه و رباتیک، حملونقل فضایی و ایجاد زیرساختهای لازم برای اقامت در ماه و مریخ اشاره کرد. همچنین شامل فعالیتهای اقتصادی میشود، بهعنوان مثال گسترش حوزه اقتصادی فراتر از مدار زمین برای حمایت از صنعت و نوآوری از آنجمله است.