تازه ترین عناوین تازه ترین عناوین

به روز رسانی ایستگاه منند شبکه لرزه نگاری بیرجند

مرکز لرزه نگاری کشوری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به عنوان متولّی ثبت و اطلاع‌رسانی زمین‌لرزه‌ها همواره برای پایش هر چه بهتر چشمه‌های زمین‌لرزه در سطح کشور اقدام به راه‌اندازی ایستگاه‌های لرزه‌نگاری جدید و بروزرسانی ایستگاه‌های قدیمی می‌نماید و در همین راستا ایستگاه لرزه‌نگاری منند از شبکه لرزه‌نگاری بیرجند در خردادماه 1399 با حمایت استانداری خراسان جنوبی و موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به‌روزرسانی گردید.

فعالیت لرزه‌نگاری استان خراسان جنوبی در سال 1384 با نصب 4 ایستگاه لرزه‌نگاری آغاز شد. طی سالهای بعد تا امروز طبق نیازهای موجود همواره ایستگاه‌های شبکه لرزه‌‌‌‌‌نگاری بیرجند در حال افزایش یا بروزرسانی بوده است. ایستگاه لرزه‌نگاری منند در منطقه‌ای کوهستانی و ارتفاعات شمال شرق شهر بیرجند در سال 1384 راه‌اندازی شده و در خرداد 1399به منظور رصد دقیق‌تر فعالیت‌های زمین‌لرزه استان خراسان جنوبی به ویژه در مناطق شرق و شمال شرق بیرجند، تجهیزات این ایستگاه به تجهیزات مدرن ارتقاء یافتند.

هم‌اکنون شبکه لرزه‌نگاری بیرجند با 7 ایستگاه لرزه‌نگاری به صورت شبانه‌روزی فعالیت داشته و داده‌های ایستگاه‌ها به صورت برخط(آنلاین) به مرکز شبکه لرزه‌نگاری بیرجند و مرکز پایش زمین‌لرزه‌های کشور در تهران ارسال و همراه با داده‌های دیگر ایستگاه‌های لرزه‌نگاری، جهت ثبت و پردازش مناسب‌تر زمین‌لرزه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.