کتابخانه - موسسه ژئو فیزیک geophysics
کتابخانه
جزئیات خبر
کتابخانه ژئوفیزیک
29 11 2015 06:54
کد خبر : 10077442
تعداد بازدید : 68
- کسب اطلاع درباره کتابهای مورد نیاز
- سفارش کتابهای انتخاب شده
- نگهداری سوابق کتابهای سفارش شده یا دریافت شده
- کسب مجوز و اقدام برای پرداخت پیش فاکتورها
- دریافت و بررسی کتابهای سفارش شده
- پیگیری تاخیر در سفارشهای انجام شده
- اقدام به تهیه کتابهایی که برای دریافت آنها باید از راههای ویژه ای استفاده کرد و هماهنگی و ایجاد ارتباط با سایر کتابخانه ها و ناشران
- از طریق خریداری کتب خارجی و فارسی از نمایشگاههای بین المللی کتاب تهران، نمایشگاههای تخصصی وزارت علوم، کتابفروشان و انتشارات داخلی.
- از طریق کارگزاران و نمایندگان ناشرین معتبر کتب خارجی در ایران.
- کتابهای خریداری شده در دفتر ثبت کتابخانه با مشخصات کتابشناختی ثبت می شوند و مهر کتابخانه و بارکد آن در جای مخصوص کتاب زده میشود.
- وارد نمودن اطلاعات مربوط به کتابهای فهرست شده لاتین و فارسی در نرم افزار کتابخانه (اوراکل و سیمرغ)
- تهیه برگه های چاپی عنوان،موضوع،نویسنده، فروست وغیره برای تک تک عناوین کتابها.
- انجام اصلاحات و رفع اشکالات احتمالی موجود در فایل کتابها
- اصلاح شماره ثبت های تکراری کتابها و یا شماره راهنمای تغییر یافته
- حذف کتابهای تکراری و خالی نمودن شماره سریال آنها و پر نمودن آن با اطلاعات جدید
- ثبت عضویت و ورود اطلاعات دانشجویان و اساتید
-
امانت، تمدید، بازگشت و رزرو کتابها
-
تسویه حساب اعضا
-
صدور برگه امانت بین کتابخانه ای
-
قرار دادن کتابها و مرتب کردن آنها در قفسه ها
-
پیگیری دیرکرد کتابهای اعضای دائم
-
وجین کتب از طریق بررسی میزان استفاده و میزان امانت کتابها
-
راهنمایی مراجعه کنندگان جهت جستجو در سایت کتابخانه و یافتن کتابها
-
جدا کردن کتابهای فرسوده برای صحافی و آماده سازی مجدد آنها بعد از صحافی
اصولاً بخش مرجع؛ از اساسی ترین ارکان یک کتابخانه تخصصی و دانشگاهی است. در این بخش کتابهای مهم و درسی، همچنین فرهنگها، دایره المعارفها، سال نامههای مرتبط با رشته ژئوفیزیک و هواشناسی نگهداری شده و دراختیاردانشجویان قرار میگیرند ولی امکان امانت وجود ندارد.
در این بخش پایان نامههای مقطع دکتری و کارشناسی ارشد رشته ژئوفیزیک در پنج گرایش (زلزله شناسی ، لرزه شناسی ، گرانی سنجی ، ژئوالکتریک ، ژئومغناطیس) ورشته هواشناسی نگهداری میشوند که قدیمی ترین آنها متعلق به سال 1355 شمسی است.
در حال حاضر تعداد پایان نامههای مقطع کارشناسی ارشد رشته ژئوفیزیک در همه گرایشها 793 عنوان و تعداد پایان نامههای مقطع دکترا 77 عنوان بوده و تعداد سمینارهای دانشجویی رشته ژئوفیزیک 658 عنوان است. همچنین تعداد پایان نامههای مقطع کارشناسیارشد هواشناسی 287 عنوان وتعداد پایان نامههای مقطع دکترای هواشناسی 24 عنوان وتعداد سمینارهای رشته هواشناسی 223 عنوان میباشد.
جستجو و بازیابی پایان نامهها از طریق برگهدان مؤلف و عنوان پایان نامه (تا سال 1396) و پایگاه پایان نامههای دانشگاه تهران در نرم افزار اوراکل و درصورت استقرار نرم افزار آذرسا از طریق این نرم افزار امکان پذیر است.
بازیابی سمینارها از طریق یک فایل و برگهدان داخلی که در کتابخانه تهیه میشود براساس الفبای مؤلف وعنوان مقدور است.
از سال 1396 به علت کمبود فضا در کتابخانه، سمینارهای گرایش زلزله شناسی و رشته هواشناسی به صورت فایل PDF دریافت شده و فقط گرایشهای لرزه شناسی، ژئومغناطیس، گرانی سنجی و ژئوالکتریک به صورت مجلد دریافت میشوند.
پایان نامهها، سمینارها و کتابهای بخش مرجع به هیچ عنوان امانت داده نمیشوند، وارائه کارت دانشجویی جهت استفاده از این منابع الزامی است.در این بخش نشریات لاتین و فارسی مرتبط با رشته ژئوفیزیک وهواشناسی نگهداری شده و در قفسهها بر اساس الفبایی عنوان مجله، مرتب شدند.
عناوین و موجودی (آخرین سال موجودی) نشریات لاتین مهم کتابخانه در فایل اکسل (اینجا کلیک کنید) قرار داده شده ولی جزئیات موجودی نشریات از طریق کاردکس قابل بازیابی است و در صورت استقرار نرمافزار جدید کتابخانهای آذرسا در این پایگاه قرار گرفته و قابل جستجو خواهد بود. در فایل اکسل (اینجا کلیک کنید) مجلات الکترونیکی که با فرمت فایل PDF قابل دسترسی هستند نیز، مشخص شده است.
مراجعین میتوانند جهت دسترسی به فایلهای PDF مقالات با مراجعه به کتابخانه، مقالات مورد نیاز را بازیابی نمایند.
از فعالیتهای دیگر این بخش آموزش و راهنمایی مراجعین برای جستجوی مقالات مورد نیازشان در پایگاههای اطلاعات علمی خریداری شده توسط دانشگاه تهران است و در صورت در دسترس پذیر نبودن، مقاله مورد نظر از طریق سفارش و ارسال ایمیل، تهیه می شود.
قفسه نشریات کتابخانه باز بوده و مراجعین میتوانند با مراجعه مستقیم به قفسه، مجلات مورد نظرشان را براساس حروف الفبایی عنوان، مجله را جستجو و آنرا مطالعه یا کپی نمایند ولی امکان امانت وجود ندارد.
02161118207 بخش امانت
02161118203 بخش نشریات ، پایان نامه و پایگاه اطلاعات علمی
02161118218 بخش خدمات فنی
اشتراک گذاری
https://geophysics.ut.ac.ir/article/10077442